دکتر فرزین کرمانی

فوق تخصص لاغری

دکتر فرزین کرمانی

فوق تخصص لاغری

دکتر فرزین کرمانی


مواد غذایی سدیم کم: 23 میلی گرم (mEq 1)
گوشت گاو، گوساله، گوسفند، مرغ و ماهی            30 گرم
پنیر بی نمک                                                        30 گرم
مواد غذایی سدیم متوسط: 69 میلی گرم (mEq 3)                
تخم مرغ (بدون نمک)                                      1عدد
گوشت گاو، گوسفند، مرغ و ماهی                 30 گرم    
با 4/1 ق.م به ازای هر نیم کیلوگرم
جگر، دل و قلوه                            60 گرم یا 5 عدد متوسط    
میگو                                           30 گرم
پنیر سوئیس                                30 گرم    
پنیر لیقوان یاتبریز                            30 گرم
مواد غذایی سدیم بالا: 184 میلی گرم (mEq 8)
پنیر محلی                                4/1 لیوان
کره بادام زمینی                        2 ق.غ (بیشتر از یک سروینگ در روز مصرف نشود)

    گروه شیر و فرآورده های آن
هر واحد حاوی 4 گرم پروتئین، 5/57 میلی گرم سدیم(mEq 5/2) ، و 156 میلی گرم پتاسیم (mEq 4) می باشد. مقدار کالری متغیر است.
شیر پر چربی                           2/1 لیوان
شیر کم چربی                          2/1 لیوان
شیر خشک بدون چربی            2 ق.غ
ماست معمولی پر چربی           2/1 لیوان
ماست معمولی کم چربی         2/1 لیوان
خامه سفت                              4/3 لیوان
فرنی                                       2/1 لیوان (2/1 ق.غ آرد برنج + 2/1 ق.ع شکر+ 2/1 لیوان شیر)
 گروه نان و غلات
هر واحد حاوی حدود 3 گرم پروتئین، 5/58 میلی گرم پتاسیم (mEq 5/1) و 80 کالری می باشد. مقدار سدیم متغیر است.
سدیم کم : 5/11 میلی گرم (mEq 5/0)
نان بی نمک                        1 برش
جو                            2/1 لیوان
جوانه گندم (78 میلی گرم پتاسیم)        1 ق.غ
برنج پخته بدون نمک                3/1 لیوان
ماکارونی پخته بدون نمک                3 ق.غ
آرد                             3 ق.غ    
ذرت بو داده بدون نمک                یک و نیم لیوان
مواد غذایی سدیم متوسط: 184 میلی گرم (mEq 8)
نان همبرگری                        2/1 عدد
نان های سنتی (تافتون، سنگک، بربری)        1 برش
نان های ذرت (تورتیلا با قطر 5/15 سانتی متر)    1 برش
برشتوک (غلات آماده صبحانه)                4/3 لیوان
غلات پخته با 8/1 ق.م نمک                2/1 لیوان
جو پخته با 8/1 ق.م نمک                    2/1 لیوان
برنج پخته با 8/1 ق.م نمک                3/1 لیوان
ماکارونی پخته با 8/1 ق.م نمک         2/1 لیوان
گروه سبزی های نشاسته ای
اگر غذاهای زیر بدون نمک تهیه شوند، حاوی 5/11 میلی گرم (mEq 5/0) سدیم هستند.
اگر غذاهای زیر با 8/1 ق.م نمک تهیه شوند، حاوی 184 میلی گرم (mEq 8) سدیم هستند.
فرزین کرمانی